Guide: Sådan vælger du den rigtige cykel

Det er ikke ligefrem vejr til at tage lange og dejlige cykelture i Danmark lige nu, men det kommer forhåbentlig inden længe. Derfor kan du godt allerede nu, begynde at tænke over, hvilken cykel du skal investere i, så du er klar til at gå foråret og sommeren i møde.

Når du skal i gang med at kigge på din nye cykel, er det naturligvis essentielt, at du har en idé om, hvad du skal bruge den til og hvor meget, du skal bruge cyklen. Derfor kan du stille dig selv følgende spørgsmål:

  • Hvor langt skal jeg cykle?
  • Hvor ofte skal jeg bruge cyklen?
  • Skal jeg kunne bruge min nye cykel hele året rundt?
  • Hvordan ønsker jeg at sidde på min cykel? Ret op, liggende osv.

Det handler for dig om at finde den cykel, som lever op til så mange af dine ønsker og krav som muligt. Det betyder også, at du bør give din cykelforhandler så mange informationer som muligt, så vedkommende kan hjælpe dig med at vælge lige præcis den cykel, som passer bedst til dig.

Det kan være dyrt at købe ny cykel

Når du har sporet dig ind på, hvad for en cykel du godt kunne tænke dig, er det vigtigt, at du tager en prøvetur på den. Der findes nemlig rigtig mange cykler, som har et flot og tiltalende design, men som du ikke nødvendigvis sidder godt på.


Det er nemlig ikke billigt at købe en ny cykel, og derfor skal du være sikker på, at det er den, som passer bedst til dig, du får med hjem. Du overvejer måske at optage et lån til din nye cykel. Hvis du gør det, så kan du nemt og hurtigt sammenligne på voreslån.dk.